Sunday, October 28, 2012

Bakal Imam ??? Rahsia Allah S.W.T :)

Assalammualaikum w.b.t., selamat datang ke new entry hehehhe,,

malam2 mcmnie rasa nak post pasal jodoh n bakal imam pulak heheheh.., Actually kan bagi aku, aku tak perlukan seorang  bakal suami seorang Ustaz, Imam, Orang Kaya , Hensem, dan sewaktu dengannya, cuma aku hanya mampu berdoa kepada Allah s.w.t kerana jodoh itu rahsia ALLAH S.W.T sebenarnya , kita tak tahu sapa jodoh kita, tapi yang pastinya kita tahu yg ia memang sudah ditetapkan oleh Yang Maha Kuasa sejak azali lagi, Insya Allah semua nya bakal bertemu jodoh , kalau x bertemu pun di syurga bakal ada bidadari mahupun bidadara yg setia menunggu Insya Allah ,,,,Amin..... :)


Sememangnya Allah S.W.T telah merancang dan membuatkan semuanya akan lebih indah pada waktunya nanti :)


Insya Allah, impian aku, kalau dah bertemu dengan bakal imamku nanti, aku ingin menjadi seperti pasangan ini yang sudah pasti halal hubungannnya,, pegang2 pun dapat pahala lainla kalau belum kahwin memang dosa la....


Aku selalu berfikir macamni, tapi hati dan perasaan tu harus dikawal jugak jangan dilayan sangat yang penting aku harus study2 betol2 dulu , then kalau dah ada masa depan baru fikir lagi pasal ni heheh


Sweet kan kalau dah kawin hehehehehhe 


Bercintalah Kerana ALLAH S.W.T : D



Semoga semuanya bakal indah pada waktunya nanti, Semoga berbahagia buat semua rakan2 blogger,, jangan risau kalau ada yang belum menemui cinta mahupun jodoh,, semuanya sudah ditentukan oleh Yang Maha Esa....Insya Allah Amin..

Friday, October 19, 2012

SEGMEN: UPKAN FOLLOWERS SECARA MENDADAK

Assalammualaikum, jom kita semua join nie yer :)



Klik banner ni ataupun KLIK KAT SINI JE,,,

Nie senarai kawan2 yang kene tag ,,,sorry la kalau ada yang takde,,,saya tag yg saya sempat dulu,,,,SO sorry....

MAYANG ABDUL RAZAK

SITU SITU SANA SINI

ERAZ FADLI

AIMI SYAHIRAH

CIK KD

AISYAH HUMAIRA

SAEDAH SYAKIR

ISABEL DIAZ

DIERA TEKIKUSHIKA



Wednesday, October 17, 2012

DINNER IPGKTAR FIRST EDITION 2012

Assalammualaikum ku ucapkan kepada semua silent reader blog ni,, lama jugak dah blog aku ni berhabuk kan kesian dia takde org nak singgah tolong ceriakan dia dan buang habuk2 kat sini,,tapi takpe aku dah datang menyelamatkan blog aku nie, kesian kena tinggal tuan hehhehe....:p

Hari nie aku nak cerita ckit apa yang jadi pada hari SELASA bersamaan dengan 16 OKTOBER 2012  yang lepas, best betul,, SAYA SUKA SANGAT GI DINNER hehhehehhe,,,saya x kesah sangat pasal hal pakaian nie sebenarnya tapi nak jugak la up to date dengan tema dinner IPG kami malam tu iaitu                  " GLAMOUROUS ".....SEMUA org cantik2 je malam tu takde yg muka saya kenal dah semua dah transform hahahaha,,,,gurau je la....meh sini saya tunjukkan gambar2 yg berkaitan dengan MAJLIS MAKAN MALAM/ DINNER kami ehhehehehhehe =D


inilah SAYA  biasa2 je x glamour pun :p


kawan2 :)



model makan kat meja.... ( model la sangat )



penny (PRINCESS) hehehe


makanan ( Sedaaaaaapppppppp.....)




Aku suka tengok baju nie cantik kan ........ THUMBS UP TO NUR HAFIZAH :)




Korang tahu x ? malam tu aku dapat cabutan bertuah yg paling berharga hehehe,,,,,,,x sangka mula2 tu aku dah putus asa dah ,,,,,dah sampai cabutan bertuah kali ke 4 tu diaorang cakap hadiah istimewa akan dibagi UNCOINCIDENTALLY ,,,,,dia sebut nombor 0550 tu la nombor tiket aku hahhhaaaa...

yang paling lawak nya lagi tyme aku pergi kat depan tu aku lupak pulak bawa nombor tu sekali nasib baik la pensyarah tu nak jugak bagi hadiah tu kat aku kalau tak malu la aku,,naik atas pentas tapi turun x bawa apa2 kan?  nak tahu tak apa isi hadiah tu 
JENG....JENG......JENG.....

AKU DAPAT KIPAS ANGIN MEJA WARNA SPRING GREEN :) ALHAMDULILLAH BERSYUKUR KEPADA ALLAH S.W.T  kerana aku diberi hadiah yg berharga ini........




Sempat jugak berposing kat sana-sini :p




nie pun aku suka tema dia red in black......waaaaa...cantik ;)


ROOMMMATE :)


with CIKGU AZIZ dan USTAZ ZAKARIA :O




Lastly nice smile for you all cheese :)


ps : Aku suka sangat malam nie, aku rasa bahagia jugak tengok someone dari jauh pun dah cukup kan ,,tengok senyuman seseorang tu pun dah buat hati aku berdegup kencang .....BTW  jangan lupa singgah la dalam entri nie k  :)

Friday, October 12, 2012

Majlis Khatam Al-Quran SK JALAN MUARA TUANG ,Kota Samarahan sarawak ;)

Assalaammmualaikum semua,,,hari nie aku ada pergi majlis khatam kat sekolah mak aku, bukan apa aku nak isi masa lapang dengan benda yang berfaedah dan bermanfaat ckit daripada aku tidur sehari2 baik aku pergi sana tengok dan dengar budak2 baca Al-Quran.

Alhamdulillah,, semua budak2 kat sana memang soleh dan solehah INSYA ALLAH...amin,,,
sejuk je hati dan telinga aku dengar mereka baca AL-QURAN,,rasa mcm tenang je,,,Aku muhasabah diri ckit tadi ,  dan aku  baru sedar selama ni aku banyak lalai dalam ilmu agama, perangai x berapa nak baik, selalu lalai dengan macam2 perkara dan aku teringat lagi tyme aku khatam sekolah rendah dulu, memang bestla sama2 ngan kawan2 , berlatih setiap hari tarannum, baca AL-QURAN dan turun rehearsal sebelum kami khatam beramai-ramai kat DEWAN SUARAH SRI AMAN, SARAWAK... ( That is the best memories I had in my life) :)

Jangan terharu pulak baca cerita aku kat atas nie,,meh sini aku nak tunjuk kat korang gambar2 yang aku ambil tadi sewaktu majlis tu sedang berlangsung k :)


Pentas Khatam Al- Quran


Para Peserta Lelaki 






kumpulan kompang :)


my beloved mom :)



peserta perempuan 











nasyid - ASSALAMMUALAIKUM 








buku program majlis khatam nie 



bunga2 telor


=D


sempat jugak aku ambil gambar hehehe :)


ps: jgn lupa comment yer hahaha :)